söndag 27 juli 2008

Utmanad!


Jag har blivit utmanad.......
..........av Naíma's Design


Först reglerna:

Svara på alla frågor.

Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1.
Först dricka en stoor kopp kaffe och äta en bit tårta till (O fyllde 3 år i går).
2. Virka litet på trasmattan till E's rum
3. "Blippa" runt på några av mina favvo-bloggar (har blivit alldeles för litet tid vid datorn efter min veckas sjukhusvistelse).
4. Gosa med mina älskade barn.
5. Läsa några sidor i nån bok eller tidning. Om jag inte hinner somna först...



Vad gjorde du för 10 år sedan?

Hmm... Sommaren 1998. Jobbade heltid som sjuksköterska på en medicinavdelning, med huvudsakligen hjärtpatienter. Hade precis upptäckt att jag var gravid! (Med första barnet - E). Stor del av min fritid gick åt till min häst. Vi blev oxå tvungna att avliva vår dåvarande hund, som var gammal och sjuk.


Ställen du bott på?

Sundbyberg, Härnösand, Norrtälje, Rådmansö


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Starta eget företag i hantverk & hälsa. (Kommer förmodligen att göra det ändå under kommande år, trots biljonbrist...)

2. Bygga ut mitt älskade Enhörningstorp.

3. Köpa ett litet hus till - någonstans i värmen, där jag kan bo några månader om året.

4. Resa - Nya Zeeland, Australien, Island, Irland, Skottland...

5. Köpa en stoor båt


Jag skickar utmaningen vidare till:

Fröken Elsa
Frisky Frog
Simone's Kreative Mor
Vera's Vrå

fredag 25 juli 2008

Precis hemkommen...

Har precis kommit hem efter en veckas sjukhusvistelse. Ambulansfärd in natten mot förra lördagen. Nu är det kryckor, Morfin, Stesolid och andra godsaker som gäller en tid framöver. Bloggandet får nog stå still ett tag... Får se hur mycket jag orkar.

måndag 14 juli 2008

Gäsp! En Bilar-kasse klar

Gäsp! Klockan är fem i tolv på natten. Har precis sytt klart en Bilar-kasse för leverans till ytterligare en liten kille som älskar Bilar-filmen.

lördag 12 juli 2008

Loppis!

Idag har jag varit på loppis! Tänk att det är så himla skoj!

Här nedan följer några av mina "fynd". Först litet blandat porslin:









Ääälskar orange!!!




En riktigt hederlig gammal äggskärare! istället för de i plast som finns att köpa numer - och som bara går sönder...
Varsin stol till A och E som de ska ha vid skrivplatserna i sina rum. Läckra!


Stolarna i närbild!








Och så litet tyg förstås. 3 meter av detta, design Carin Hägg. (Nytt!)

Dessutom en del smått och gott till barnen, bla några fina böcker.

söndag 6 juli 2008

Byxor till mig!


Det fantastiska tyget som L hittade i garaget blev, efter en del funderande, till slut ett par unika byxor. Jag lär bli ensam om att bära såna i sommar! (och det gillar jag!)

Har lyckligtvis ytterligare en bit kvar av detta tyg och jag vet precis vad jag ska sy av det! Fortsättning följer...

lördag 5 juli 2008

Nyklippt hund!

Före klippning:





De senaste dagarna har R flämtat i värmen. Han var såå varm i sin långa päls. Så idag har jag schamponerat, borstat och klippt honom för första gången.


Nu är det så, att jag dessutom är nybörjare på att klippa hundar (brukar däremot klippa resten av familjen). Men jag tycker att vi fick till det riktigt bra! Har klippt honom i en "portisklippning" till att börja med, dvs kort på bakdelen. I ansiktet klippte jag honom med sax, övrigt med klippmaskin. Får se om vi sedan klipper hela hunden kort. Och det är så mysigt att se hans ögon igen! De var alldeles dolda av allt hår förrut!



Efter klippning:


PS.
Jag sparade allt hår i en påse! Tänkte att jag kanske kan karda och spinna garn av det sen.

fredag 4 juli 2008

Virkad trasmatta!


Som jag berättat tidigare, så har jag fått mängder av färdigklippta mattrasor. I väntan på att vi gör plats för vävstolen, ägnar jag mig åt att virka diverse saker av dem. Jättekul! Och tacksamt - arbetena växer fram så fort!
Här är en matta på gång. (E vill att jag gör en i blått oxå - till hans rum.) Börjar få litet dåligt med matchande färger kvar till den här mattan, så jag får väl se mig om efter något att klippa sönder snart...

torsdag 3 juli 2008

Blommor!



Häromdagen knackade det på dörren och utanför stod en kille som påstod att han skulle leverera blommor till mig! Jag trodde nog först att han måste åkt fel, men på adresslappen stod mycket riktigt mitt namn. Kunde inte begripa vem som skulle skicka blommor till mig eller varför. (Ingen födelsedag i sikte än på länge.)


Vecklade upp papperet och den här vackra buketten visade sig! Läste på det lilla kortet som fanns med... Och tänk! Blommor från min chef!!! "Glad sommar önskar B" stod det. Blev så rörd att jag nästan började gråta. Här går jag hemma och är sjukskriven sedan ett bra tag. Dessutom jobbar jag hos en stor arbetsgivare, vilket brukar göra att man är rätt anonym. Och ändå! Vilken underbar människa till chef jag har! Tänk att det finns såna! Hon förgyllde verkligen min dag! (Jag ringde henne givetvis på en gång och tackade!)