måndag 30 juni 2008

Trött kille


Här är vår bebis. En riktig gosing är han! I morgon blir han 12 veckor. Och oj! vad han växer fort - och pälsen likaså. I morgon ska jag hämta ut paketet med klippmaskinen som jag beställt. Sen blir det snagga av. Får se vad han tycker om det...

Han har bott hos oss i litet drygt tre veckor nu och tiden går så snabbt! I tisdags började vi på valpkurs - jättekul! Alla valparna var av olika ras, vilket var x-tra skoj!

lördag 28 juni 2008

Min PIF-gåva till Hello har kommit fram!

Hello berättade att favvofärgen är plommonlila, så det fick bli ett virkat armband i den färgen.
Hittade en bit tyg hemma i passande färg och sydde en liten smyckepåse till.

onsdag 25 juni 2008

Sommarblus till mig!

Fick för ett tag sedan en massa tyger av svärmor. Det här blommiga tyget visste jag på en gång att det skulle bli en blus till mig själv! Har inte haft något mönster, men jag har en liknande blus, fast i svart och med lång ärm som är en riktig favorit, så jag har försökt att efterlikna den.
Vad som är litet x-tra kul är att tyget förmodligen tillhört min mans farmor! Undrar om hon sydde något i det här tyget och i så fall vad?
Sen sydde jag en Bilar-hatt till häromdagen.






Byte av layout

Har bytt layout - på prov. Får se vad jag tycker om den här. Tyckte att den förra kändes litet tråkig, mörk och stel.

torsdag 19 juni 2008

Virkprojekt


Mitt senaste projekt! Vad det ska bli? Vänta och se - fortsättning följer!

Åkerögården








Idag har jag varit till Åkerögården med diverse saker till utställning/försäljning. Får begagna ett fint vitrinskåp med glasdörrar och belysning. Blev riktigt tjusigt! Känner mig nöjd. Litet läskigt var det oxå - att lämna ifrån mig mina saker så där, men roligt att få visa upp vad jag håller på med! Nu får vi se om någon vill köpa något!





PIF-gåva!

Idag har jag fått paket! PIF- gåvor anlände från Gulligan. En jättesöt väska till A och ett fint kortetui till mig! Stort tack för det!





måndag 16 juni 2008

Trasor?






Det här tyget kom L in med från garaget i dag. Han hade fått det av svärmor - att göra trasor av!!!!!!!! Tack och lov förstod han att jag nog kan göra något trevligare av det...






Sen tog jag en liten vända till A. Jag ska få ta över en vävstol som tillhört hans fru. I väntan på att vi gör plats för den, hämtade jag så länge en tunna (!) + några kassar med färdiga mattrasor. Tänker börja virka av dem. Tror att de kan bli fina mattor och förvaringskorgar.





Sen hade jag sån himla tur - igen! Hann inte till garnaffären innan de stängde. Skulle ha tag på en virknål - modell STOOOR. (Hittade ingen hemma, vet att jag haft, men var?) Var sen ute och åt på restaurang ikväll med vännen M. När vi går förbi garnaffären kl 20, tittar jag suktande in efter "min" virknål. Och gissa vad? Där inne sitter S (som lärt mig att pärlvirka) och håller kurs! Så det var bara att knacka på - och vips! så hade jag min virknål!


Vilken dag!!! Känner mig såå nöjd!



Dessutom fick jag klart ett antal näsduksfodral, färdiga för leverans. Nu är frågan bara den - vad kan ett sån't kosta?

söndag 15 juni 2008

Försäljning

Mina saker kommer förmodligen snart finnas att köpa på Åkerögården!


Har som sagt fått en förfrågan om att sälja mina alster på ett ställe i närheten. Håller som bäst på att plocka ihop saker, prissätta etc. Det blir ju en del jobb runt ikring, men litet kul är det oxå! Det är inte förrän nu som jag känner att jag orkar med ett sådant här projekt!
Hoppas hinna köra dit litet saker nu i veckan. Till en början blir det nog en del väskor, näsduksfodral och smycken. Sen får jag fylla på allteftersom jag hinner och orkar.







onsdag 11 juni 2008

Kassar

Så blev några kassar klara igen. Passar bra för en tur till stranden eller varför inte en shoppingrunda på stan. Handtagen är litet längre, så att de både går att bära i handen eller ha på axeln. Allihop är fodrade med vitt lakanstyg.



söndag 8 juni 2008

Nu är han här!

Igår hämtade vi hem honom - vår lille bebis!

Han är nu 8½ vecka. Gosig & mysig.

Gissa om han får mycket uppmärksamhet och kärlek här hemma!




Resan hem gick bra, trots att det var nära 60 mil att åka. R låg snällt i knäet hela vägen.

fredag 6 juni 2008

Kassar

Det har varit en körig vecka med bl.a. tråkiga, men nödvändiga, möten och dessutom teaterpjäser och småstjärnorna i E:s skola.


Försöker just nu att stjäla åt mig all tid jag kan för att sy. Det blir en kvart här och en halvtimme där... Skönt att jag numer har mitt eget arbetsrum, så att allt kan ligga framme.


Har fått en förfrågan om att sälja mina saker på ett ställe i närheten. Får se vad det blir av det...


Här är ett par kassar som kom till i veckan. Satte botten "på andra ledden" på prov, eftersom jag inte ville ha en skarv mitt på kassen, utan hellre på kortsidorna.


Tyget är köpt på Tradera.

Senaste loppisfynden!

Hann in på loppisen häromdagen oxå. Skulle ffa ha tag på gamla vita lakan - perfekt till foder till kassar och väskor.


Hittade en hel del smått och gott. Det här är bara en del av tygerna. En pinfull(!) stooor pappkasse för 150 kr - igen!


Gillar den här loppisen!

Mot Frillesås och valpen!

I natt åker vi och hämtar hem vår lille valp! Tänk så fort de här veckorna i väntans tecken ändå har gått!


Har idag knåpat ihop ett par presenter till R:s uppfödare S. Var till tygaffären i veckan och skulle ha tag på ett tyg med hundmotiv. Lättare sagt än gjort, visade det sig. Affärsinnehavaren är nämligen kattmänniska! Vilket innebär att där trängdes ett otal katt-tyger i hyllorna...


Hund-tyger fanns det tre stycken. Ett gulligt, alldeles för gulligt, i flanell med små hundar - lämpligt till något bebisaktigt. Nästa tyg var fel ras - översållat med bordercollies.


Så det fick bli det tredje, vilket egentligen är ett jultyg... Fast fint - med valpar i olika raser.


Det blev till slut en kudde och en kasse. Borde väl passa till en hunduppfödare?