onsdag 23 april 2008

Hundar, tyg och namnband...


Åh, vad vi längtar efter hund! Hela familjen!
Vi har funderat mycket över vilken ras vi vill ha. Ett av villkoren jag har ställt, är att den ska vara korthårig. Bor man på landet, mitt i lervälling, skog och fästingparadis så...
Hmm... det var som sagt ett villkorslöst krav jag hade, trodde jag!
Var sedan med E till Åland i helgen. (Hans fotbollslag hade träning och match där. ) Där blev jag totalt omvänd! Både E och jag blev fullkomligt förälskade i ett härligt hårigt litet underverk! En portugisisk vattenhund!
Väl hemma, kl 22 på kvällen, slog vi igång datorn, letade upp rasklubb och uppfödaren. Sen raskt iväg med ett mejl - och nu ska E och jag åka 60 mil! (enkel resa) och hälsa på valpar nästa helg! Så spännande! Vi längtar!

Mina namnband har kommit! Ska bli så kul att äntligen kunna sy fast dem på mina skapade alster!






Och idag fick jag en till laddning Bilar-tyg, inköpt på Tradera. Får se vad det ska bli av dessa. A bestämde på en gång att hon vill ha något i det rosa tyget.
Tyvärr har det inte blivit så mycket pysslande de senaste dagarna. Har inte hunnit. Men idéerna är många. Skriver ner dem i min Idé-bok för att inte glömma dem.

tisdag 22 april 2008

Pay it forward

”I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don´t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog.”

Hittade det här på en annan blogg alldeles nyss och tyckte att det lät kul!

Så, de tre första som lämnar en kommentar här, kommer att få en hemmagjord present av mig, under förutsättning att de publicerar samma text på sin egen blogg!

fredag 18 april 2008

Boken blev min räddning


Skapade precis en liten boktips-lista. Slukar stooora mängder böcker. Att läsa har alltid varit för mig en njutningsfylld sysselsättning.

Läser romaner och deckare för att det är så skönt att leva sig in i en annan värld - total avkoppling. Dessutom mycket faktalitteratur om hälsa, personlig utveckling, pärlor, smycketillverkning, sömnad, ullhantering, hundar, matlagning...

Kokböcker är inte enbart en checklista vid matlagning. Jag kan läsa kokböcker och känna doften i näsan och alla smaker, skriva långa listor på allt jag vill tillreda inom den närmaste framtiden.

Vill ge ett tips på en ljuvlig liten bok, en bok som nog räddade mitt liv under hösten 2007. Boken heter Älskade vän och är skriven av Carolina Gårdheim. Titta in på hennes sida Kreativ insikt! Där finns så mycket underbart!

Dagiskasse




Dagiskassen till O blev klar idag - givetvis i Bilar-tyg. Mönsteridé från Knåpmodern.

Våren är här!

Visst är det underbart nu, när det börjar grönska ute!

Lille O och jag gick en vårpromenad med kameran igår. Här är en del av resultatet.
Hörde att högtrycket kommer nästa vecka - med riktig vårvärme.
Då ska jag vara ute så mycket som möjligt och fylla på ny energi till både kropp och själ!

onsdag 16 april 2008

Bilar-kudde

Hann med att sy en efterlängtad kudde till O ikväll oxå. Han är fullkomligt tokig i filmen Bilar!


Har en hel del kvar av tyget. Funderar på att sy något klädesplagg till O av resten. Får se vad det kan bli.

Vårväska

Min vårväska är klar!
Givetvis är det en x-tra gråmulen dag just idag, men jag blir litet glad av blommorna på väskan.
Tyget är ett av mina Tradera-fynd. Fodertyget, ursprungligen en gardin, kommer från Myrorna.
Tänkte först inte ha något blixtlås, men kom efterhand på att det är dumt att inte kunna stänga ordentligt, då jag ska ha den som handväska.

tisdag 15 april 2008

Virkade armband

Högen av virkade armband fortsätter att växa. Några har blivit födelsedagspresenter till släkt och vänner.

Dumt nog har jag inte fotat alla smycken jag gett bort eller sålt. Synd. Ska bli bättre på att dokumentera allt.
En stor fördel med de virkade armbanden är att det är så lätt att ha med sig arbetet överallt. Det ryms i en liten plastpåse och man kan lätt sitta och virka på bussen eller var man än befinner sig. Härligt!

måndag 14 april 2008

Knaskudden





Knaskudden till A blev klar i helgen. Den blev snabbt en favvo-sovkudde!


Håller nu på med en vårväska till mig själv. Svart väska (som jag har nu) känns såå tråkigt när vårsolen tittar fram.


Måndag morgon

Trött måndag morgon... Ett barn i skolan och två snuviga barn hemma.




Vännen M ville se foto på mig i min fyndklänning från Myrorna. Känner mig inte riktigt representabel denna sega morgon, men här kommer iallafall klänningen på bild. Tog en närbild på tyget oxå - älskar mönstret och färgen! Modellen på klänningen är inte tokig heller. Ska nog sy in den litet i sidorna. I övrigt får den vara som den är.

fredag 11 april 2008

Återhämtning och vila

Läste någonstans att det är inget problem att leva ett hektiskt liv, så länge det finns utrymme för återhämtning och vila. Så sant.

Jag har nu blivit bätttre på att ta små pauser. När kroppen börjar bli spänd, trött och värkande, lägger jag mig ner en halvtimme och låter den slappna av. Så skönt! Tidigare hade jag ingen ro att vara still, det kröp i mig. Måste erkänna att det har krävts mycket träning för att idag njuta av lugn och vila.

tisdag 8 april 2008

Verkligen nybörjare!

Är ju inte någon klippa på det här med datorer och sånt... Får litet konstiga mellanrum här och där i inläggen och diverse annat skumt. Men jag lär mig väl med tiden!

Inställda kurser... och återvinning

Åh, så tråkigt det är när något man sett fram emot blir inställt i sista stund! Skulle ha gått en
Silverlera-kurs kommande helg, men fick idag reda på att den inte blir av. Likadant var det
med Knyta Rya-kursen för någon månad sen. Tycks gå troll i mina kursanmälningar den här
terminen! Det är så fantastiskt inspirerande att gå på kurs och lära sig något nytt. Sen flödar
inspirationen och idéerna värre än någonsin här hemma.


Anmälde mig istället raskt till en tecknar-kurs som ska gå i mitten av maj. Nu är det bara att
hålla tummarna för att det blir kurs då! Skulle verkligen behöva en kurs för att komma igång
och teckna igen. Tyckte en gång i tiden så mycket om att teckna i kol. Sen har åren gått och nu
har det låst sig totalt! Får sån himla prestationsångest bara jag försöker mig på att teckna (eller
för den delen måla) nuförtiden. En akvarell-kurs till hösten skulle oxå sitta fint.

När E (äldste sonen) fick höra att jag skulle gå en teckningskurs, ville han oxå med. Måste säga att jag faktiskt behöver kursen bättre än han. Han är såå duktig på att teckna och rita! Redan på dagis ville de andra barnen att han skulle rita åt dem.

Får nu försöka att stjäla åt mig litet egen tid ändå i helgen. Har många projekt på gång här hemma. Är mycket inne på återvinning. Dels tycker jag inget vidare om slit-och-släng-mentalitet. Hjälp, vad folk kastar bort fina saker! Varför inte sälja vidare eller skänka till någon välgörenhet istället? Det är väl fint om någon annan kan glädjas åt och få användning av det man själv inte har nytta av längre!

Var iväg till Stockholm förra veckan och passade på att besöka en Myrorna-butik. Skulle bara kolla efter litet tyger..., trodde jag. En lååååång stund och många välfyllda kassar senare kom vi därifrån. (Mamma gav upp efter en stund och hittade en skön soffa att sitta i för att vänta på sin shopping-galna dotter). Fick tag på så mycket fint till en bråkdel av vad det skulle kosta annars:

4 olika rejäla tygbitar (fd gardiner - hela, rena, fina)
5 porslinsmuggar (som nya)
6 fräscha innerkuddar (till mina kuddprojekt)
6 böcker (mest hantverk; pärlor, sömnad, vävning, makramé)

+ en helt underbar klänning som jag köpte utan att prova. Jag bara älskade den! Tänkte att om den inte passar, så får jag sy om den för tyget är helt underbart!!!

Gissa vad allt kostade? 426 kronor!

Kände mig som om jag vunnit högsta vinsten, när jag gick (släpande på alla kassar) ut till bilen (som jag turligt nog hade parkerat precis utanför).

Apropå återanvändning. Urväxta barnkläder har vi gott om. Har nu kommit på att det vore kul att göra något av en del av dem. Visst vore det härligt att bevara somliga av dem på något sätt? Att göra någon form av kudde eller annat i t.ex. lappteknik och sy in de där tygerna från bebiskläder som det ligger så många mysiga minnen i. En "Minnas-kudde"!




Bebis-strumpor finns det oxå gott om. Med eller utan kvarvarande resår... Håller nu på att knåpa ihop varsin kudde till barnen, där strumporna kommer till användning. A ska få en "Knas-sol", där hennes bebisstrumpor blir till solstrålar.









Sen blir det nog litet pärlande igen. Förrådet med färdiga alster växer. Allt är som bekant inte guld som glittrar och glimmar. Swarovski glittrar och glimmar bra det med!

Idag fick jag hem ytterligare ett paket med tyger. Har helt snöat inne på att handla på
Tradera! Det är farligt beroendeframkallande! Just nu är det handarbetsböcker och tyger som
gäller för min del. Har fyndat en hel del böcker med sömnadsbeskrivningar, ffa på barnkläder.
Det är nog som vännen M säger, att när man inte har pengar, ska man inte titta in där... Det
finns alltid något som frestar annars. Tänkte komma mig för med att börja sälja litet saker där
istället (så får jag in litet pengar och kan sedan handla ännu mer! Jipphi!!!)
Nej, nu har kvällen blivit sen igen... Dags för tandborsten!

måndag 7 april 2008

Harmoni-armband

Lovade tidigare att skriva några rader om mitt Harmoni-armband.


Idén till armbandet föddes av sjukgymnast/stresspedagog Gun. När hon fick höra att jag tillverkar smycken, undrade hon om jag kunde göra ett Fibroarmband (fibro=fibromyalgi). Sagt och gjort.


Skrev först ihop en text som hör till armbandet. Texten innehåller några enkla levnadsråd, passande för alla som känner av smärta, oro eller stress. Därför blev armbandet till slut inte ett "Fibroarmband", utan ett "Harmoni-armband". Utifrån texten har jag sedan skapat armbandet. De olika pärlorna symboliserar olika saker. Med armbandet följer ett ark med texten (som en dikt) och bilder på pärlorna.



Tanken är att:


armbandet ska fungera som en påminnelse om vad man behöver tänka på i sin vardag - levnadsråden


ska inge hopp inför framtiden - en tro på att det kommer bättre dagar


ha en avstressande effekt - genom att rulla runt pärlorna med fingertopparna och känna de olika pärlornas form och struktur

Har nu tillverkat ett antal armband och börjat sälja dem. Jätte-roligt och tillfredsställande om det kan hjälpa andra och ge dem ett stöd i vardagen - precis som det hjälper mig!

söndag 6 april 2008

Köttfärs & klädnypepåsar

Inte nog med att middagen blev sen pga mitt pärlande... Dessutom hade jag glömt allt kött jag plockat fram ur frysen för malning...

Det blev till slut några kilo färs, vilka resulterade i 38 st biffar och 3 limpor. Skönt att ha färdiglagat i frysen! Maken fick hjälpa till att mala. Jag har bara en gammal köttkvarn, där man vevar för hand och det blir alldeles för tungt för mig.

Tänkte visa en liten grej jag sydde häromdagen. Har länge irriterat mig på min klädnypeförvaring - en gammal plastpåse från ett av stadens varuhus. Jag blir betydligt gladare av att se den här "påsen" när jag hänger tvätten!
Det är en barngalge som är instoppad i den och som den hänger på. Tyget är en stuvbit från en gardin som jag sydde för sisådär 10 år sen.
Nästa projekt för badrummet är att sy en påse till barnens badleksaker. De hänger just nu där i en annan ful plastpåse som inte gör någon lycklig.

Halsbandet är klart!


Puh...! Nu blev jag äntligen klar med halsbandet jag jobbat på. Blev inte nöjd med hänget som jag hade gjort igår, så jag sprättade upp det och gjorde ett nytt idag. Halsbandet är pärlvirkat och hänget gjort i peyote med ett hjärta i muranostil. Det här halsbandet är till mig själv - i mina färger. Ska ha det på mig i morgon.

Njuter av att sitta och jobba med pärlor. Timmarna flyger iväg och inser nu att jag borde ha börjat med middagen för länge sedan...

lördag 5 april 2008

Nybörjare


Jaha, så kom jag mig då äntligen för med att skapa en blogg! Vet inte riktigt vad den kommer att innehålla, men jag hoppas att både kunna visa foton med mina skapade alster och även försöka få ner en del (förhoppningsvis) "kloka" tankar.

Det bubblar hela tiden över inombords av nya idéer och insikter. Min förhoppning är att kunna förvalta alla dessa tankar och låta dem växa till något meningsfullt, för mig själv och även för andra. Låter det luddigt? Ja, vi får helt enkelt se vad den här bloggen kommer att innehålla.

På bilden syns mitt "Harmoni-armband", något jag alltid bär. Ska berätta mer om det snart...